Na de Dominicaanse Republiek en Cuba is Noorwegen het derde land waarvoor CSinteractive in opdracht van Xist! uitgeverij een iPad applicatie heeft mogen vervaardigen.

Focus op toeristische hoogtepunten
iTrav focust zich op de toeristische hoogtepunten van bestemmingen. Door korte beschrijvingen van regio’s, plaatsen en bezienswaardigheden wordt snel een duidelijk beeld geschetst van een vakantieland: waar liggen de highlights, wat bieden ze en hoe kom je er. De vele foto’s, korte video en interactieve clickable landkaart zorgen voor een aantrekkelijk en overzichtelijk geheel.

Van de fjorden tot de Noordkaap
In de Noorwegen app vind je informatie over Zuid-Noorwegen (o.a. Kristiansand en de mooie stranden), Noord-Noorwegen (o.a. de Lofoten en de Noordkaap), de toeristische regio Telemark en natuurlijk de prachtige fjorden langs de westkust en de fjellen (bergen) in het oosten van het land. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de diverse nationale parken, de toeristische autoroute Fjell & Fjord en ferrymaatschappij Color Line.

Actief in de Noorse natuur
De nadruk ligt op de actieve mogelijkheden tijdens de Noorse zomer, waarbij je de mooiste gletsjers, bossen, meren en fjorden aandoet. Maar ook praktische informatie over bijvoorbeeld kampeermogelijkheden, geldzaken, de verkoop van alcohol en de vervoersmogelijkheden komen aan bod. Dit alles in combinatie met mooie foto’s van het Noorse landschap en boeiende steden om alvast in de sfeer te komen.

Idar Andenes (directeur Noors Verkeersbureau) over de app:
“De iPad wordt steeds populairder en ook voor Innovation Norway is het belangrijk om deze nieuwe kans aan te grijpen om Noorwegen als vakantiebestemming onder de aandacht te brengen. Xist! biedt een interessante app waarmee reisagenten volledig op de hoogte worden gesteld van de toeristische mogelijkheden in Noorwegen.”

Gratis in de App Store
De iTrav applicaties komen tot stand in samenwerking met verkeersbureaus en bieden onafhankelijke informatie. De interactieve, Nederlandstalige apps zijn gratis te downloaden in de iTunes App Store. Er staan voor de komende periode nog diverse andere apps over verschillende vakantielanden in de planning.

Direct de iTrav App Noorwegen downloaden?
Ga op je iPad naar de App store en zoek op ‘iTrav’ of ga direct naar de App store.