“In maart 2010 waren wij samen met de ANWB op uitnodiging van softwarebedrijf Woodwing, op bezoek bij de uitgeverij Times Inc. in Manhattan, New York. Tijdens deze bijeenkomst kwamen o.a. de vele mogelijkheden van het digitaal uitgeven op ‘Tablet devices’, waaronder de tablet (de Apple iPad), ter sprake. Woodwing presenteerde haar oplossingen voor dit nieuwe medium. De kennis en mogelijkheden hebben we na terugkomst in Nederland met onze klanten gedeeld, waarbij de uitgever en redactie van REIZEN Magazine aangaven samen met ons aan een pilot versie te willen werken. Een ideale combinatie, aangezien REIZEN Magazine haar workflow al ingericht heeft via Woodwing's SCE-software en ons moederbedrijf colorscan BV als betatester en gebruiker van deze software volledig ingericht is. Wij hadden dus al de technische mogelijkheden in huis om REIZEN Magazine als pilot te gaan produceren. Dit bood ons de gelegenheid om naast het opbouwen van deze specifieke kennis ook samen met de redactie ‘achter de schermen’ te experimenteren met de (on)mogelijkheden van de iPad. Deze pilot periode heeft ons veel ideeën en ervaringen opgebracht en na een kort lezersonderzoek hebben we de afgelopen maand gewerkt aan de uiteindelijke versie. Ik durf dan ook te stellen dat we, met de huidige applicatie op dit moment, het maximale uit de techniek hebben gehaald. Overigens verwacht ik nog een enorme groei in onze producten aangezien Woodwing continu met nieuwe features komt. Ik ben er bijzonder trots op dat wij met CSinteractive BV hier een belangrijke steen aan bijdragen”,  aldus Remco van den Hout, algemeen directeur CSinteractive BV.

De REIZ& iPad applicatie bevat alle relevante informatie van de reguliere printeditie van het novembernummer van REIZEN Magazine. Aangevuld met interactieve elementen, als weblinks, social media-koppelingen, video’s, slideshows, hotspots, pop-ups en nog veel meer. Kortom, een digitale ontdekkingsreis. Het concept, de vormgeving en de productie lag in handen van CSinteractive BV.

“Voor een uitgave als REIZEN Magazine kon een iPad-versie natuurlijk niet ontbreken. Het sluit perfect aan op de strategie van de ANWB op het gebied van multimediaal uitgeven. In 2011 verwachten wij nog meer nieuwe producten uit te brengen die aansluiten bij de huidige techniek van mobiel uitgeven. Met deze applicatie lanceren we een crossmediaal product dat alle facetten van REIZEN Magazine samenvoegt,” aldus Ben Belt, verantwoordelijke uitgever binnen de ANWB.

De REIZ& applicatie is vanaf nu te downloaden via: http://itunes.apple.com/nl/app/reiz/id402038316?mt=8 (de eerste editie wordt u gratis aangeboden)